De winkel

Smeerling Antiek verkoopt al sinds 1997 antiek, meubels, vintage, collectibles en tuinaccessoires. Eerst was er alleen de fysieke winkel, maar begin 21e eeuw kwam er al snel ook een website, zodat 24 uur per dag winkelbezoek en – wereldwijde - verkoop mogelijk is. Ook is er een restauratiewerkplaats waar de meubels gerestaureerd en hersteld worden. Verder is het mogelijk om stoelen opnieuw te matten of van webbing te voorzien.

In onze winkel verkopen we antiek, vintage & tuinaccessoires

Onze collectie bestaat voor het grootste gedeelte uit origineel, authentiek en uniek antiek en vintage. Het meeste komt uit Noord-Nederland, maar ook uit Duitsland, België en Frankrijk. Onze tuindecoratie is voor een groot deel nieuw gemaakt naar oud voorbeeld.

N.B. WIJ ZIJN GESLOTEN VAN 20 JULI T/M 9 AUGUSTUS. INTERNETORDERS WORDEN NA DEZE DATUM VERSTUURD.

Openingstijden

Maandaggesloten
Dinsdaggesloten
Woensdag13.00 - 18.00 uur
Donderdag13.00 - 18.00 uur
Vrijdag13.00 - 18.00 uur
Zaterdag13.00 - 18.00 uur
Zondag13.00 - 18.00 uur
N.B. WIJ ZIJN GESLOTEN VAN 20 JULI T/M 9 AUGUSTUS. INTERNETORDERS WORDEN NA DEZE DATUM VERSTUURD.

Wie zijn wij

Wij zijn Bert en Grietje Bakker, niet alleen in privé partners, maar sinds 1997 ook zakelijk partners van Smeerling Antiek. Bert is gespecialiseerd in restauratie van meubels en Grietje is gespecialiseerd in het onderhouden van de website en de administratie. De verkoop en verdere werkzaamheden gebeuren gezamenlijk.

Op de veelgehoorde vraag: “Is dit uw hobby?”, is ons antwoord: Nee, het is ons werk. Maar we zijn natuurlijk wel altijd geïnteresseerd in mooie oude dingen en het is een voorrecht als je je interesse met je werk kan combineren.

Assortiment

We vullen de winkel en webshop voortdurend aan met nieuwe vondsten. Op de homepagina is direct te zien wat de nieuwe aanwinsten zijn.

Een kleine keuze uit ons aanbod:

 • Aardewerk en glas: Maastrichts aardewerk, plateel, Leerdam glas
 • Boeken en schoolplaten: Groningse en Drentse streekgeschiedenis
 • Bouwmateriaal: deurbeslag, elektra, glas in lood
 • Collectibles: telefoons, globes, oude reclame
 • Emaille: keukenemaille en reclameborden
 • Kerst: oude kerstversiering, zoals pieken, slingers, kerstpiramides
 • Keuken en koken: serviesgoed, puddingvormen, koffiemolens
 • Meubilair: linnenkasten, theekastjes, ladekasten
 • Onderhoudsproducten: Briwax, Renuwell, Ciranova producten•
 • Textiel: beddenkleden, worteldoeken, spreien
 • Tin en koper: tinnen schalen, koperen ketels
 • Tuindecoratie: gietijzer accessoires en tuinmeubelen
 • Speelgoed: blikken speelgoed, poppen en oude spellen
 • Verlichting: staande lampen, bureaulampen, kroonluchters
 • Zilver: Hollands kleinzilver en tafel- en dienzilver

Diensten

Stoelzitting stuk? Wij kunnen hem opnieuw voorzien van een biezen mat of webbing (gaatjesmat)

Design meubelen zijn vaak voorzien van een zitting die van touw is gevlochten. Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Bamboe of wilgentenen vlechtwerk van bijvoorbeeld wiegen of kinderstoelen, kan ook weer hersteld worden.

Smeerling

Smeerling Antiek is gevestigd in één van de zeven oude gerestaureerde Saksische boerderijen in het buurtschap Smeerling, tussen Onstwedde en Vlagtwedde in het mooie Westerwolde, provincie Groningen.

Westerwolde is een gebied rijk aan natuurschoon en rust. In de omgeving zijn verschillende fiets-en wandelroutes uitgezet. Er zijn talloze mogelijkheden voor overnachtingen in de omgeving.

Webwinkel 24 uur open

Wij bieden verschillend betalingsmogelijkheden in de webwinkel, o.a. IDEAL, PAYPAL, BANCONTACT of Bankoverschrijving. Doordat het artikel verstuurd moet worden zijn er verzendkosten aan verbonden. Voor de lichte artikelen is dat € 10,00, voor iets zwaardere € 15,00 en voor zeer zware artikelen € 25,00 of meer. We versturen 1-3 werkdagen na de bestelling.

Bij sommige artikelen kunt u aangeven of u één of meer wilt bestellen. U betaalt maar één keer verzendkosten voor meerdere artikelen. Nadat de bestelling geplaatst is, wordt een e-mail verstuurd met een bevestiging en informatie over de order.

Vragen over het online bestellen?