De winkel

Smeerling Antiek verkoopt al sinds 1997 antiek, meubels, vintage, collectibles en tuinaccessoires. Eerst was er alleen de fysieke winkel, maar begin 21e eeuw kwam er al snel ook een website, zodat 24 uur per dag winkelbezoek en – wereldwijde - verkoop mogelijk is. Ook is er een restauratiewerkplaats waar de meubels gerestaureerd en hersteld worden. Verder is het mogelijk om stoelen opnieuw te matten of van webbing te voorzien.

In onze winkel verkopen we antiek, vintage & tuinaccessoires

Onze collectie bestaat voor het grootste gedeelte uit origineel, authentiek en uniek antiek en vintage. Het meeste komt uit Noord-Nederland, maar ook uit Duitsland, België en Frankrijk. Onze tuindecoratie is voor een groot deel nieuw gemaakt naar oud voorbeeld.

Openingstijden

Maandaggesloten
Dinsdaggesloten
Woensdag13.00 - 18.00 uur
Donderdag13.00 - 18.00 uur
Vrijdag13.00 - 18.00 uur
Zaterdag13.00 - 18.00 uur
Zondaggesloten

Wie zijn wij

Wij zijn Bert en Grietje Bakker, niet alleen in privé partners, maar sinds 1997 ook zakelijk partners van Smeerling Antiek. Bert is gespecialiseerd in restauratie van meubels en Grietje is gespecialiseerd in het onderhouden van de website en de administratie. De verkoop en verdere werkzaamheden gebeuren gezamenlijk.

Op de veelgehoorde vraag: “Is dit uw hobby?”, is ons antwoord: Nee, het is ons werk. Maar we zijn natuurlijk wel altijd geïnteresseerd in mooie oude dingen en het is een voorrecht als je je interesse met je werk kan combineren.

Assortiment

We vullen de winkel en webshop voortdurend aan met nieuwe vondsten. Op de homepagina is direct te zien wat de nieuwe aanwinsten zijn.

Een kleine keuze uit ons aanbod:

 • Aardewerk en glas: Maastrichts aardewerk, plateel, Leerdam glas
 • Boeken en schoolplaten: Groningse en Drentse streekgeschiedenis
 • Bouwmateriaal: deurbeslag, elektra, glas in lood
 • Collectibles: telefoons, globes, oude reclame
 • Emaille: keukenemaille en reclameborden
 • Kerst: oude kerstversiering, zoals pieken, slingers, kerstpiramides
 • Keuken en koken: serviesgoed, puddingvormen, koffiemolens
 • Meubilair: linnenkasten, theekastjes, ladekasten
 • Onderhoudsproducten: Briwax, Renuwell, Ciranova producten•
 • Textiel: beddenkleden, worteldoeken, spreien
 • Tin en koper: tinnen schalen, koperen ketels
 • Tuindecoratie: gietijzer accessoires en tuinmeubelen
 • Speelgoed: blikken speelgoed, poppen en oude spellen
 • Verlichting: staande lampen, bureaulampen, kroonluchters
 • Zilver: Hollands kleinzilver en tafel- en dienzilver

Diensten

Stoelzitting stuk? Wij kunnen hem opnieuw voorzien van een biezen mat of webbing (gaatjesmat)

Design meubelen zijn vaak voorzien van een zitting die van touw is gevlochten. Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Bamboe of wilgentenen vlechtwerk van bijvoorbeeld wiegen of kinderstoelen, kan ook weer hersteld worden.

Smeerling

Smeerling Antiek is gevestigd in één van de zeven oude gerestaureerde Saksische boerderijen in het buurtschap Smeerling, tussen Onstwedde en Vlagtwedde in het mooie Westerwolde, provincie Groningen.

Westerwolde is een gebied rijk aan natuurschoon en rust. In de omgeving zijn verschillende fiets-en wandelroutes uitgezet. Er zijn talloze mogelijkheden voor overnachtingen in de omgeving.

Webwinkel 24 uur open

Wij bieden verschillend betalingsmogelijkheden in de webwinkel, o.a. IDEAL, PAYPAL, BANCONTACT of Bankoverschrijving. Doordat het artikel verstuurd moet worden zijn er verzendkosten aan verbonden. Voor de lichte artikelen is dat € 7,00, voor iets zwaardere € 12,00 en voor zeer zware artikelen € 25,00 of meer. We versturen 1-3 werkdagen na de bestelling.

Bij sommige artikelen kunt u aangeven of u één of meer wilt bestellen. U betaalt maar één keer verzendkosten voor meerdere artikelen. Nadat de bestelling geplaatst is, wordt een e-mail verstuurd met een bevestiging en informatie over de order.

Verzend- en leveringsbeleid

Wij bieden nationale en internationale verzending naar: Europa en de rest van de wereld Verzendkosten voor uw bestelling worden berekend en weergegeven bij het afrekenen. Alle bestellingen worden verwerkt binnen 1 tot 3 werkdagen (exclusief vakanties, weekends en feestdagen) na ontvangst van uw orderbevestiging per e-mail. U ontvangt nog een melding wanneer de bestelling is verzonden. Verzendkosten voor de bestelling worden berekend en weergegeven bij het afrekenen.

Leveringen vinden plaats op werkdagen van 8.00-18.00 uur. We nemen contact op via e-mail met het e-mailadres dat u bij het afrekenen heeft opgegeven om u op de dag van aankomst op de hoogte te stellen.

Uw bestelling kan onderhevig zijn aan invoerrechten en belastingen (inclusief btw), die worden gemaakt zodra een zending uw land van bestemming bereikt. Smeerling Antiek is niet verantwoordelijk voor deze kosten indien deze worden toegepast en dit is uw verantwoordelijkheid als klant.

Wanneer uw bestelling is verzonden, ontvangt u van ons een e-mailmelding met een trackingnummer dat u kunt gebruiken om de status te controleren. Het kan 48 uur duren voordat de trackinginformatie beschikbaar is.

Als u uw bestelling niet binnen 14 dagen na ontvangst van uw verzendbevestiging per e-mail heeft ontvangen, neem dan contact met ons op via info@smeerling-antiek.nl met uw naam en ordernummer, dan zoeken wij het voor u uit.

We accepteren retouren tot 8 dagen na levering, als het artikel ongebruikt en in de originele staat is, en we zullen het volledige orderbedrag minus de verzendkosten voor het retourneren terugbetalen.

In het geval dat uw bestelling op enigerlei wijze beschadigd aankomt, stuur ons dan zo snel mogelijk een e-mail op ifo@smeerling-antiek.nl met uw bestelnummer en een foto van de staat van het artikel. We behandelen deze per geval, maar zullen ons best doen om naar een bevredigende oplossing te werken.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via info@smeerling-antiek.nl of tel. 0599 313558

Vragen over het online bestellen?